Typical Day - Active Revision

So what can you expect to be doing in a typical busy day of the Revision course?

A Typical Day @ Gordonstoun GCSE Revision

Morning

7:30

Choice of run or yoga

30 mins

8:30

Breakfast

9:00

Revision Session 1 (Subject A)

90 mins

10:30

Break with mini brain boosting activity

11:00

Revision Session 2 (Subject B)

90 mins

12:30

Lunch with optional lake walk

 

 

Each day there will be different sports on offer during the sports session.

Image of student and teacher working together

Afternoon

13:30

Aerobic sports session cardio tennis

1 hour

15:00

Revision Session 3 (Subject A)

1 hour

16:00

Snack break with mini activity

15 mins

16:30

Revision Session 4 (Subject B)

1 hour

17:30

Supper

 

Evening

18:30

Private study time with opportunity to speak to tutors

20:00

Sign up to climbing wall / gym / swimming

1 hour

21:00

Group active shared reflection of the day in sports hall

15 mins

21:20

Back to house for hot drinks, toast & social time

22:15

Bedtime

 

 

At the start and end of the course there will be sessions on coping with exam stress: both practically and emotionally.

Request more information

8 + 11 =